Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - فاطمه اکبرخانى؛ فربد زاوه در گفت‌و گو با خبرنگار اقتصادآنلاین با بیان اینکه وضعیت فعلى بازار خودرو نتیجه رکود تورمى کل کشور است، خاطرنشان کرد: از آنجا که قدرت خرید مردم کاهش یافته، عملا خرید خودروهاى جدید براى آن‌ها بسیار سخت شده و همچنین به خاطر عدم ارائه تسهیلات و یا وام‌هایی در راستای کمک هزینه خرید، رکود بازار خودرو تشدید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اضافه کرد: مطابق آمار مرکز آمار، تورم امسال ٣٨ درصد بوده که این رقم اصلا با درآمدهاى مردم هماهنگ نیست، ازین رو مردم در شرایط فعلی تنها به دنبال تامین مایحتاج زندگى خود هستند نه کالاهایى همچون خودرو.

زاوه همچنین درباره عوامل موثر بر افزایش قیمت خودرو بیان کرد: اتفاقات سیاسی اخیر و بعد از آن جهش نرخ ارز باعث التهاب بازار خودرو و هجوم تقاضا به این بازار شد و از آنجا که عرضه خودروسازان به صورت قطره‌چکانی بوده، قیمت خودرو گران شد.

این کارشناس خودرو با اشاره به اظهارات خودروسازان مبنی بر افزایش تیراژ نسبت به سال گذشته، افزود: این ادعای خودروسازان بیشتر شعاردرمانى است چراکه با وجود چنین اظهاراتی، آمار وزارت صنعت حاکى از افت تولید خودرو طى ماه هاى گذشته بوده است؛ همچنین درحال حاضر رشد قیمت‌ها نشان‌ می‌دهد که کفه تقاضا برای این کالا نسبت به عرضه آن سنگین‌تر است و این یعنی خودرو به اندازه کافی به بازار تزریق نمی‌شود.

به گفته زاوه، از طریق دماسنج بازار می‌توانیم به وضعیت واقعى بازار خودرو پى ببریم اما اگر واقعا طبق وعده خودروسازان، تیراژ افزایش یابد به طور حتم قیمت‌ خودرو کاهش خواهد یافت اما در کل اعتماد مردم به شعارهاى این چنینى از بین رفته و وضعیت فعلى گواه نادرست بودن وعده‌های قبلی است.

زاوه به وام درنظر گرفته شده برای خودروسازان نیز اشاره کرد و گفت: بعید به نظر مى‌رسد که با ارائه وام به خودروسازان این بازار مجددا مانند گذشته تحریک شود؛ بدهى خودروسازان روزبه‌روز در حال افزایش بوده و دولت با پرداخت وام به آن‌ها کارى جز خلق پول و رشد تورم انجام نداده است.

این کارشناس خودرو درباره آینده بازار تا پایان سال پیش‌بینی کرد: اگر اتفاق سیاسى خاصى رخ ندهد و موج تورمى جدیدى ایجاد نشود، بازار با همین روند تا پایان سال پیش خواهد رفت یعنى با وجود رکود بازار و اینکه هیچ معامله‌اى انجام نمی‌شود، صرفا قیمت‌ها به صورت تورمی در نوسان خواهد بود.

زاوه تصریح کرد: در این مدت حتى اگر نوسانى هم در بازار خودرو به وجود آید موقتى بوده و فقط وضعیت آتى را وخیم‌تر مى کند، یعنی احتمال این وجود دارد که تا پایان سال معاملات خودرو دوباره رونق بگیرد اما به طور حتم رکود کشنده‌تری در پى خواهد داشت و به محض تغییر شرایط سیاسى، مجددا شاهد هجوم نقدینگى به بازار خودرو و افزایش قیمت‌ها خواهیم بود.

این کارشناس خودرو در پایان به قیمت‌های بی‌سروسامان خودرو در سایت‌های مجازی و تاثیر آن بر  بازار اشاره کرد و گفت: قیمت‌هایى که در فضاى مجازى اعلام مى‌شود هیچ تاثیرى بر افزایش یا کاهش قیمت خودرو ندارد زیرا در واقعیت، خودرو به خاطر یکسرى پارامترها همچون کاهش عرضه و اتفاقات سیاسى و افزایش نرخ ارز، گران شده و این موضوع هیچ ارتباطی با جو فضاى مجازى ندارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو قیمت خودرو تولید خودرو خودرو سازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۴۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه

محمد بهمن مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه گفت : پیوستن شرکت‌های کرمانشاهی به بازار بورس کشور، یک فرآیند چندین مرحله‌ای و چندین ساله است که با پیگیری‌های استاندار، معاون اقتصادی استاندار و مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان برای استان کرمانشاه به یک فرآیند با بازده زمانی کوتاه تبدیل شد و توانستیم با بازار سرمایه ارتباط برقرار کنیم چرا که طی ۱۵ سال گذشته هیچ شرکتی در سازمان بورس پذیرش نشده است.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال ۱۴۰۲، شرکت ذوب آهن بیستون به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی در سازمان بورس مورد پذیرش، درج نماد و معارفه قرار گرفت و تنها عرضه این شرکت باقی‌مانده که ان‌شاءالله با ارائه مجوز عرضه سهام از سازمان بورس، عرضه این سهام آغاز خواهد شد.

بهمن با اشاره به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه در بازار بورس، اذعان کرد: در استان کرمانشاه یک شرکت دانش‌بنیان برای بازار بورس پذیرش شده که در حال طی مراحل درج نماد هستیم و این شرکت هم در فصل بهار عرضه خواهد شد؛ در آخرین روز‌های سال گذشته، پذیرش شرکت مانیزان در سازمان بورس صورت گرفت که از طرف سازمان این شرکت پذیرش شد و اکنون در حال رفع شروطی هستیم که فروش اوراق بهادار تهران برای این شرکت در نظر گرفته شده و پس از رفع این شروط، نماد آن درج و عرضه خواهد شد.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه ابراز کرد: اتفاق خوب دیگری که برای استان کرمانشاه و کشور در سال ۱۴۰۲ افتاد، این بود که اولین سهام پروژه کشور در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای پذیره‌نویسی شد و این بازار برای پذیره نویسی شرکت بیواتانول کرمانشاه یا همان سوخت سبز زاگرس ایجاد شد و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای پذیره‌نویسی آن انجام شده است.

بهمن از پیگیری شرکت‌های بیشتر برای ورود به بازار بورس خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که در سال جاری تعداد شرکت‌های مشمول بورس شده را در بازار بورس افزایش دهیم و در این راستا در حال مذاکره و بررسی شرایط دو عدد از شرکت‌های استان برای پذیرش در بازار بورس هستیم؛ علاوه بر این یک شرکت‌پروژه دیگر را هم پیگیری می‌کنیم تا پذیره‌نویسی آن در سرمایه‌گذاری حرفه‌ای انجام شود.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در رابطه با تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس خاطرنشان کرد: یکی از منابعی که معمولاً واحد‌های صنعتی و تولیدی برای گسترش فعالیت و افزایش ظرفیت تولیداتشان استفاده می‌کنند تسهیلات بانکی است، لذا با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تسهیلات بانکی محدود شده، شرکت‌ها می‌توانند با پذیرش سهام خود در بازار سرمایه و عرضه، تأمین مالی مورد نیاز خود را از بازار بورس انجام دهند و از مابقی مشوق‌های بازار سرمایه به نفع خودشان استفاده کنند.

وی با اشاره به مهم‌ترین تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس بیان کرد: بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسئله با توجه به حضور شرکت‌ها در بازار بورس و سرمایه‌گذاری، تأمین مالی لازم است که به راحتی انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به تسهیلات ندارند و حتی با این امتیاز می‌توانند پروژه‌های جدیدی اجرا کرده و در فاز توسعه شرکت مشکل نداشته باشند.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در مورد آمار شرکت‌های بورسی کرمانشاه اذعان کرد: با وجود سه شرکت و سهام پروژه‌ای که در سال ۱۴۰۲ اضافه شد، تعداد شرکت‌های بورسی استان کرمانشاه از سه به هفت شرکت افزایش پیدا کرد و دو شرکت دیگر نیز در بازار فرابورس داریم که جمعا تعداد شرکت‌ها پروژه‌های استان در بورس و فرابورس از ۵ مورد به ۹ مورد افزایش پیدا کرد است.

بهمن با اشاره به میزان معاملات استان کرمانشاه بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ ارزش معاملاتی که توسط مردم استان کرمانشاه صورت گرفته است حدودا ۵ هزار میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۶۰ درصد فروش سهام و ۴۰ درصد خرید سهام بوده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • عرضه خودروهای برقی آغاز شد
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان